Vi har Pendolino-understell på lager!

Vi har lykkes å få tak i et par understell med boggier av Fleischmann 4419 som selges etter «førstemann til mølla»-prinsippet. Selv om Pendolino-settene ikke lenger lages av produsenten, er delene helt ubrukte. Chassiene har god tyngde og er laget i metall, og løpeboggiene har strømopptak. Leveres uten innredning og vognkasser.

Disse understellene passer til våre byggesett av NSB type 92.

Pris kr. 1600,-

Førsteopplaget av BM 92 er utsolgt – nytt opplag er ankommet!

Det viste seg at BM 92 er et populært byggesett. Alle settene fra første opplag ble utsolgt til jul, og vi ser at det allerede dukker opp byggeblogger til dette settet. Vi får stadig inn nye bestillinger og venter inn flere sett om kort tid. Byggesettene av type 92 vil også bli solgt på årets MJ-messer.

Har du allerede kjøpt settet eller er nysjerrig på hvordan man bygger dette meget enkle settet med få deler, kan du sjekke ut vår byggetråd på MJFs forum.

Nytt opplag er nå ankommet og kan levers omgående!

Bruk gjerne skjemaet nedenfor for å bestille ditt eksemplar.

Byggetips type 92

Her er linker til noen ressurser og byggetips for BM 92 motorvognssett.

Slik bøyer du vognkassen del 1
[youtube bl099-boBSM]
Slik bøyer du vognkassen del 2
[youtube C08esPK_y-Y]

Slik bøyer du vognkassen del 3
[youtube XZwemYStZk]

Montering av skillevegger type 92
[youtube KS5GxlqQfA4]

Slik bøyer du plog og bufferbjelke
[youtube eztCzjdb7PI]

Slik bøyer du endeveggen
[youtube rmEDmLZ5LQc]

Loddetips 1
[youtube QA6tnbdiNyQ]

Byggesettene har ankommet

Vi har fått inn de fleste delene til byggesettet av NSB Type 92. Her viser vi et par bilder av siste versjon før den ble satt i produksjon. Toget er dermed i rute!

Motorvogn bm 92 med lyskastere, vindusvisker, håndtak, bufferter, og skrukobbel

Vi har gjort ennå et par justeringer fra denne til den som er produsert for salg! Byggesettet består av svært få deler slik at den skal kunne settes sammen av deg som ikke er så erfaren med byggesett.

Viktig melding: De første BM 92 sendes ut til jul – svar på denne henvendelsen hvis du vil ha ditt eksemplar!

Endelig er de her! Vi sender i disse dager byggesettet av BM92 til produksjon, og hvis alt går etter planen vil byggesettet kunne leveres til de som har bestilt innen jul! For å rekke dette vil vi sende ut en faktura med forfall 10.desember slik at betalingen er registrert innen postens frister før jul.

Vi ber deg derfor svare på denne meldingen slik at vi får gjort bestillingen så effektiv og korrekt som mulig. Sett inn kryss for det som samsvarer best for deg:

[   ] Jeg ønsker byggesett basert på understell fra «Pendolino» eller tilsvarende<br> Skriv hvilket understell du kommer til å benytte [                          ] Kryss av for ønskede tilleggsprodukter:

[   ]  Jeg ønsker mer korrekte understellsdetaljer til styrevogn (+kr. 150,-)

.. eller…

[   ] Jeg ønsker byggesett basert på understell fra NMJ Topline B7-vogner. <br>Kryss av for ønskede tilleggsprodukter:

[   ] Jeg ønsker motorboggi og løse boggisider (+kr. 990,-)

[   ] Jeg ønsker ikke å ødelegge understellet til B7-vognene og vil heller ha nye understellsplater i messing som boggier etc. kan festes på. (+kr. 350,- for motor- og styrevogn)

[   ] Jeg ønsker understellsdetaljer til motorvogn (+kr. 150,-)

[   ] Jeg ønsker overgangsbelger og takdetaljer (+kr. 200,-)

Det er fint om du svarer så raskt som mulig til denne adressen slik at vi får kartlagt mest mulig til produksjonen.

Takk for tålmodigheten!

De første byggesettene av BM 92 ventes inn før jul!

Byggesettene av type 92 sendes i disse dager til preproduksjon, og vi regner med å få sendt ut de første bestillingene før jul. Mer info kommer.

Du kan benytte skjemaet under for å bestille ditt eksemplar. Har du sendt inn en bestilling tidligere skal denne være registrert. Alle som har forhåndsbestilt vil få en epost innen 15. desember. Ta kontakt med oss dersom du har bestilt og ikke har mottatt noe info fra oss innen denne datoen.

Vi er ennå ikke helt klare, men…

..nå jobber vi på spreng for å få ferdig modellen av type 92. Vi anser konstruksjonen av alle 3 styrevognene klare, men har ennå noen justeringer på motorvognen før den kan settes i produksjon. Som en bonus vil vi også lage et lite opplag av styrevogn BFS i revidert versjon uten godsavdeling.

Vi har også klart å skaffe 10 stk motorboggier som passer til understell for B7-vogner. Disse vil selges til de 10 første som ønsker B7-varianten. Er det interesse for dette, vil vi få tak i flere motorboggier. Man benytter da boggisidene fra den boggiene som blir til overs på B7-vognen slik at utseendet blir som de andre boggiene.

Bildet viser en slik motorboggi montert på et understell fra en B7-vogn.

Status type 92

Vi nærmer oss med BM 92! Fortsatt har vi gjort noen justeringer, men vi har også jobbet med å finne passende løsninger på understell. Vi satser på å presentere en produksjonsklar modell montert på B7-understell med egen motorboggi på de kommende messene.

Understell til type 70 og 92

Vi kommer til å tilby etsende Understell også til type 70 og 92. Disse understellene vil bli tilpasset motor fra Halling og leveres med nem-kobling, understellsdetaljer og boggisider i støpt resin. De første støpedelene er nå klare, og består av takdetaljer til BM 92, overgangsbelger, boggisider og understellsdetaljer.

Støpedeler til type 92