Status teakvogner type 65

Mellom- og styrevognene i teak av type 65 nærmer seg nå endelig ferdigstillelse. BFS 65 type 3 blir første styrevogn ut, og forhåpentlig siste prototype vil ankomme rett etter sommeren. Siden mange har forhåndsbetalt for akkurat denne vil vi lage denne eksklusivt kun for de som forhåndsbestiller. Alle som har forhåndsbetalt vil få melding når vognene settes i produksjon. Da vil det ikke lenger være mulig å bestille BFS 65 type 3.

De øvrige utgavene vil bli solgt på vanlig måte, og settes i produksjon fortløpende etter at BFS 65 type 3 er sendt ut.

Alle utgavene har ulik lengde og utforming og vil passe godt sammen med mellomvogn B 65.

Status lokaltog type 72

Vi har tidligere annonsert at vi kommer til å lage NSBs lokaltogsett type 72, men prosjektet har vært nedprioritert inntil nå.

Etter utprøving av ulike metoder har vi kommet frem til følgende løsning:

  • Byggesettet blir basert på Roco BR 423 (art. nr. 63052 DC og 69052 AC)
  • Understellsplater i messing vil følge med til sikker forlengning av understellet
  • Vognkasser i messing i få deler
  • Støpte fronter
  • Lydfiler for ESU Loksound

Vi presenterer en kjøreklar prototype på Kråkstadmessa og vil supplere med bilder og videoer når dette foreligger. Leveringsklar trolig i slutten av 2015.

De som er interessert i settet, kan skaffe passende understell fra f Clicking Here.eks Ebay da Roco ikke lenger har dette i sitt sortiment.

NB! Vi kan skaffe både hjul til både AC og DC i tilfelle du skaffer et sett som ikke er i den strømtypen du benytter.

Status B 65 og BFS 65

Etter å ha gjort noen kontrollmålinger har vi dessverre oppdaget noen grunnleggende feil på byggesettene av B 65 og BFS 65. Disse er tidligere annonsert før jul, men vi utsetter leveringen slik at modellene blir mer forbilledlige. Ting tar dessverre tid med å få gjort ferdig endringene i konstruksjonen før de kan settes i produksjon.

Nyhet: Styre- og mellomvogner type 65

Vi har gleden av å presentere en ikke annonsert nyhet, som allerede vil være leveringsklar 1. kvartal 2014!

NSB BFS 65 styrevogn type 3

Tegningen av styrevogn BFS 65 ble påbegynt for 10 år siden av Tor Erik Lillehagen. Tor Erik har tegnet mange av våre flotte byggesett, men falt brått bort i 2005 og fikk aldri fullført modellen. Vi har nå gjenopptatt arbeidet og fullført tegningen med de modifikasjoner vi har gjort på våre nyere modeller for å øke detaljeringsgraden og forenkle byggingen.

Byggesettet blir levert komplett med støpedeler som tak, innredning og boggier med eikehjul.

BFS 65 18618 som står på Jernbanemuseet er av samme type og dette blir derfor en slags messemodell. Vi vil senere også komme med andre typer i serien.

Bildene viser prototyper.B65 BFS65 type 3

BESTILL DITT EKSEMPLAR NÅ!

Prøvekjøring!

Delene til type 70 begynner å komme inn, og vi prøvemonterer og justerer stadig fortsatt litt før vi er i havn. Hvis alt går etter planen, vil vi tilby byggesettet for salg på vårens messer. Her har vi montert og satt to vogner på sporet for å ta en aldri så liten prøvekljøring!

Prøvekjøring av 2-vognerssett..

Pantograf og støpedeler er montert. Isolatorer er mottatt, men ikke montert ennå.

Understellsdetaljer er montert. Boggisider er også klare, men ikke montert ennå.

 

Type 70 satt i produksjon

Da er endelig NSBs populære motorvognssett type 70 endelig satt i produksjon. Byggesettet vil bestå av svært få deler som loddes eller limes sammen.

NSB type 70 ble levert på 90-tallet i 3 serier og har trafikkert på de fleste elektriske strekninger som Gjøvikbanen, Østfoldbanen, Dovrebanen og Vestfoldbanen, men har også vært å se på Bergensbanen og Bratsbergbanen.

Send inn bestillingsskjemaet under og du vil få oppdatert info om prosjektet.

Status type 72

Vi venter inn en ny prototype av lokaltogsett type 72 i løpet av 1. kvartal 2013 lose belly fat fast. Vognkassene vil bli laget ferdig i resin med kun noen få deler å ettermontere som vinduer, pantografer og isolatorer. Vi jobber fortsatt med løsninger på understell, men alt tyder på at vi vil få produsert egne understell med motorboggier til disse settene.

De som allerede har skaffet seg Rocos Br 423 kan selvfølgelig benytte disse som understell.